fredag 21 januari 2011

Samlarens tankar 5

Nu fick jag för mig att googla "umbrella corpses", vilket jag av någon anledning aldrig hade tänkt på förut. Och så hittade jag en låt med just den titeln (Spotify-länk).

Vad säger Miss Gillette om detta, tro? Behövs det en svensk översättning av låttexten, eller? Den är hur som helst rätt fin, tycker jag.

Jag tror bestämt att den här bloggen just fick ett ledmotiv. Hurra!

5 kommentarer:

  1. Vicken rysare - nu är det nåt globalt på gång och man kan inte ana vidden av det hela! Jag menar, det finns ju umbrellor överallt, vare sig dom är av sol- eller regntyp. And they´re all gonna die, you know.

    SvaraRadera
  2. Fast alla dör inte på gatan. Jag har ett som står och ser hängigt ut i min hall nu till exempel. Det är inte mitt, men inte heller hittat ute. Jag lovar!

    SvaraRadera
  3. Snygg trubadur ... och kul text. What's the color of umbrella blood! Fast man kan förstås som alltid hitta djupare betydelseplan. Är låten bra? När vi får bredband igen ska jag lyssna på den.

    SvaraRadera
  4. Ja, jag tycker att den är rätt bra faktiskt. Ganska flinnig sådär, med piano och smart text. :) Jag har lyssnat en del på hans övriga låtar också nu, och är förvånad över att ha kunnat hitta en ny artist utifrån en intressant låttitel. Det känns som om sannolikheten för att det ska vara något riktigt hemskt som döljer sig bakom sådana titlar annars är ganska stor.

    SvaraRadera
  5. Att hitta okända artister på oväntade sätt är en av livets fröjder!

    SvaraRadera